Omtaler og tester

 

Sigberg Audio Inkognito 12 Stereopluss Award Badge (5/5 stars)Sigberg Audio Inkognito 12 Lyd og Bilde Spesielt Anbefalt (5 av 6 stjerner) Award badge
På denne siden samler vi artikler og omtaler.

Omtale av Inkognito 12 i Lyd&Bilde Oktober 2020 (Spesielt anbefalt, 5 / 6 stjerner)

"Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.

(..)Inkognito betyr som kjent anonymt eller «under radaren», og det må sies å være et passende navn. For selv om Inkognito 12 er seriens største subwoofer, er den temmelig flat. 17 cm måler den, og hvis du har god klaring under sofaen så kan det hende det akkurat er nok til å skyve den under. Hvis ikke så monterer du den bare på veggen. Inkognito 12 er diskré nok til at selv interiørminimalister bør kunne godta denne på veggen, enten i svart eller hvitt.(..)

(..)Plassert inntil veggen i nærheten av høyttalerne (den passer ikke under sofaen vår) hekter den seg på så enkelt som bare det. Den er kjapp, distinkt og har en evne til å forlenge høyttalernes frekvensrespons, uten å gjøre noe mer ut av seg.

Den integreres meget godt med lyden fra høyttalerne, og nærmest forsvinner i lydbildet.(..)

Kontrabassen får et fundament og en undertonestruktur som man skal lete lenge etter blant frittstående høyttalere. Det fant jeg ut ved å koble over til de gigantiske Dynaudio Confidence 60, som vi også har fått inn til test. De kan koste 450.000 kroner så mye de vil, men selv disse drar nytte av en subwoofer i bunnen. For enda mer fjellstø dypbass. Sigberg-suben gjør slettes ikke skamme på høyttalerne, og henger med bra også jeg drar på med lydnivå. Og når man er i denne klassen, er jo 29.000 kroner for en subwoofer for lommerusk å regne.(..)

Sammen med våre Procella referanse THX-høyttalere funker Inkognito 12 brillefint i hjemmekinoen. Ready Player One har et steintøft lydspor som fortjener bra utstyr, og etter Inkognito 12 er autokalibrert med Marantz SR8015 gjør den alt annet enn å skuffe.(..)

Konklusjon

Sigberg Audio Inkognito 12 er en heftig subwoofer med beskjedne mål. Den er alt annet enn billig, men om du ønsker usynlig bass av skikkelig kvalitet, så er alternativene få. Og subwooferen innfrir, med ordentlige gode basstoner som hjelper selv de beste høyttalere med å strekke seg den siste oktaven i bassfrekvensene." 

Link til omtale i Lyd&Bilde

Omtale av Inkognito 12 i Stereopluss August 2020 (5 / 5 stjerner)

"(..)Subwooferen fra Sigberg spiller enormt dypt, men det er ikke først og fremst nede ved 20-25Hz den imponerer mest. Den spiller veldig rent, balansert og naturlig også oppover mot mellombassen, og avslører ingen mekaniske vibrasjoner eller resonanser.(..)

(..)Enten jeg deler på 80-90Hz eller lar subwooferen kun spille på undersiden av KEF R5, altså fra omtrent 40Hz og nedover, er bassen imponerende. Det første jeg opplever selv med subwooferen stilt meget lavt i volum, er en enorm økning i størrelsen på lydbildet. Helt uten at jeg kan høre tilskuddet dens til selve lyden, får jeg også økt tyngde og størrelse på instrumentene og stemmene. Det gjelder ikke bare de instrumentene som befinner seg i bassområdet, men også de som har grunntonen i mellombassen.(..)

(..)Tempoet bra og den rytmiske presisjonen ypperlig. Det er ingen følelse av at bassen trekker fremdriften ned, eller gjør høyttaleroppsettet mindre spenstig etter transientvillig. Spretten elektronika i form av Trentmøller gir en særdeles frisk og kjapp bass, og en helt glimrende dynamikk. Samtidig som lydbildet er rent, imponerende ryddig og voldsomt rikt på informasjon fra en haug med boblende og snerrende synther og samplere. Den er imponerende sømløs, og mangelen på farging, forvrengning og faseproblemer ved delefrekvensen løser mange av utfordringene rundt integreringen av subwoofere.(..)

(..)Den serverer også bass av meget høy kvalitet på film, men du får subwoofere som er mer utagerende og tøffere i trynet når vi snakker om volum og evne til å skape lokale jordskjelv under 20Hz. Er du ute etter en kombinasjon av dypbass, klarhet, kontroll og en strålende evne til å samarbeide med front/senterhøyttalerne dine, bør du absolutt prøve den også i en dedikert hjemmekino — hvis du har en hjemmekino-prosessor av høyeste kvalitet.

Konklusjon
Riktig satt opp med et par highend kompakthøyttalere kan dette bli fantastisk bra og veldig moro, med en lydkvalitet som passerer høyttalere til langt over totalprisen til oppsettet ditt. Sigberg Audio Inkognito 12 spiller dypt, mektig og imponerende kontrollert - og det har aldri vært enklere å integrere en subwoofer med eksisterende høyttalere.

Brukervennlighet: 9/10
Kvalitetsinntrykk/design: 8/10
Ytelse/pris: 9/10"

Les hele omtalen her (PDF): Side 1-2 / Side 3-4

Omtale av Sigberg Audio i Lyd&Bilde Juni 2020

"Nå finnes det et nytt alternativ for deg som ønsker skikkelig dypbass uten å innrede stua med kjøleskap-store høyttalere: Den nye Inkognito-serien fra Sigberg Audio henvender seg til både kresne og interiørbevisste brukere."

Les artikkelen her